07 Kasım 2012

Frambuazlı ( ahududulu) cheesecake


Malzemeler:
  • 2 paket eti burçak bisküvi,
  • 100 gr tereyağı,
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı süzme yoğurt,
  • 2 paket labne peyniri,
  • 1 paket vanilya,
Sos Malzemesi:
  • Frambuaz,
  • 1 paket ahududu-çilekli meyveli sos,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 3 çay bardağı su,(300 ml)
Yapılışı:
  1. Bisküviler robotta ezilir içine 100 gr eritilmiş tereyağı konulur karıştırılır, yoğurulur. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına iyice bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabına konulur, biraz dondurulur.
  2. Kreması için şeker ve yumurta çırpılır üzerine labne, yoğurt, un ve vanilya ilave edilir tekrar çırpılır. Elde edilen krema hamurun üzerine dökülür, 175 derece de 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. (Fırının içine bir kabın içinde kaynamış su koyun). Fırında soğumaya bırakılır.
  3. Meyve sosu 3 yemek kaşığı soğuk suda ezilir içine 2 yemek kaşığı nişasta karıştırılır 3 çay bardağı su (300 ml) ilave edilir pişirilir. Ara sıra karıştırılarak ılıtılır..
  4. Kek soğuduktan sonra üzerine frambuazlar,  frambuazların üzerine ılınmış meyve sosu dökülür. Tekrar dolaba konulur 5-6 saat veya 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.
  5. Afiyet olsun...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...