Malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar,
- 3-4 dal pırasa,
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 1-2 limon,
- Tuz,
Yapılışı:
- Pancarların saplarını yumruların üzerinden kesin, iyice yıkayın ve haşlayın.( ben düdüklü tencerede 15 dk haşladım). Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Pırasaların saplarını kesin, kalan kısımlarını ince doğrayın, zeytin yağında 15 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş pancarı ilave edin 10 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin.
- Tuzunu ilave edin ocaktan alın. Soğuduktan sonra 1 limon suyunu sıkın ekleyin ve karıştırın. ( ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).Servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
süper olmuş pancar kavurma tarifiniz elinize sağlık
YanıtlaSil