12 Kasım 2012

pırasalı kırmızı pancar kavurması


Malzemeler:
  • 1 kg kırmızı pancar,
  • 3-4 dal pırasa,
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1-2 limon,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Pancarların saplarını yumruların üzerinden kesin, iyice yıkayın ve haşlayın.( ben düdüklü tencerede 15 dk haşladım). Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Pırasaların saplarını kesin, kalan kısımlarını ince doğrayın, zeytin yağında 15 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş pancarı ilave edin 10 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin.
  3. Tuzunu ilave edin ocaktan alın. Soğuduktan sonra 1 limon suyunu sıkın ekleyin ve karıştırın. ( ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).Servis tabağına alın.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...