23 Aralık 2012

ALFREDO SOSLU TAGLİATELLE MAKARNA


İtalyan mutfağından olan Alfredo sos için çok değişik tarifler var.  Ortak malzemeler, krema, tere yağı, sarımsak, permesan peyniri.
Malzemeler;
  • 1 paket Barilla Tagliatelle makarna,
  • 1 yemek kaşığı tere yağı,
  • 1 kutu pınar krema (200 gr)
  • 4-5 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen, asıl tarifte fesleğen yok ben ilave ettim.
  • Rende permesan peyniri, tulum peyniri de olabilir.
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Makarna üzerindeki tarife göre haşlanır, süzülür soğuk sudan geçirilmez.
  2. Tere yağında ezilmiş sarımsaklar rengi değişmeden hafif kavrulur, üzerine krema eklenir. Krema kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha kaynatılır, karabiber, fesleğen ve tuz ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
  3. Haşlanan ve süzülen makarna sosun üzerine alınır bir güzel karıştırılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun....

3 yorum:

  1. Elinize saglik guzel gorunuyor. Bende makarnaya bayilirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende sizi bloğuma beklerim.
    http://jakopapaganbakimi.blogspot.com


    YanıtlaSil
  3. deniyeceğim mükemmel gözüküyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...