İtalyan mutfağından olan Alfredo sos için çok değişik tarifler var. Ortak malzemeler, krema, tere yağı, sarımsak, permesan peyniri.
Malzemeler;
- 1 paket Barilla Tagliatelle makarna,
- 1 yemek kaşığı tere yağı,
- 1 kutu pınar krema (200 gr)
- 4-5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı kuru fesleğen, asıl tarifte fesleğen yok ben ilave ettim.
- Rende permesan peyniri, tulum peyniri de olabilir.
- Tuz,
Yapılışı;
- Makarna üzerindeki tarife göre haşlanır, süzülür soğuk sudan geçirilmez.
- Tere yağında ezilmiş sarımsaklar rengi değişmeden hafif kavrulur, üzerine krema eklenir. Krema kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha kaynatılır, karabiber, fesleğen ve tuz ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
- Haşlanan ve süzülen makarna sosun üzerine alınır bir güzel karıştırılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun....
Elinize saglik guzel gorunuyor. Bende makarnaya bayilirim. Sevgiler
YanıtlaSildeniyeceğim mükemmel gözüküyor
YanıtlaSil