06 Ocak 2013

milföyde tavuk ( 4 kişilik)


 Milföy ile yapılan yemeklerin en güzeli diyebilirim. Çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Malzemeler;

  • 4 adet baget tavuk 
  • 4 adet milföy,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet yeşil sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • Tuz, karabiber,
  • Rendelenmiş  kaşar peyniri,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Arzu ederseniz susam, çörek otu,
Yapılışı;
  1. Tavuk bagetler yumuşayıncaya kadar haşlanır, az yağda kızartılır,
  2. Soyulmuş domatesler ve biberler  küçük doğranır zeytin yağında yumuşayıncaya kadar pişirilir (çok az tavuk suyu ilave edebilirsiniz)tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
  3. Milföy hamurunun üzerine kızarmış tavuk baget alınır, üzerine sos ve rendelenmiş kaşar peyniri konulur, milföy çapraz şeklinde sarılır.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, istenirse susam, çörek otu serpilir, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir, 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Soğuduktan sonra yumuşayabilir ve çıtırlığını kaybeder.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...