18 Aralık 2012

İçli Köfte



Malzemeler: (ortalama 22 köfte)
  • 2,5 su bardağı ince bulgur,(500 gr bulgur)
  • 200 gr kıyma,
  • 1 yumurta,
  • 1 adet ince kıyılmış kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3-4 yemek kaşığı un,tuz,

İç Malzemesi;
  • 400 gr az yağlı dana kıyma (iki kere çekilmiş),
  • 3 adet küçük doğranmış kuru soğan,
  • 1 su bardağı ceviz içi,
  • Karabiber,tuz, kimyon,
Yapılışı;
  1. Soğan ile kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, ceviz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır, soğumaya bırakılır. Buzdolabında iyice soğutulur.
  2. Bulgurun üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilir (yaklaşık 2 su bardağı kadar), kapak kapatılır, bekletilir. Bulgur yumuşadığında diğer malzemeler ilave edilir 10-15 dakika yoğurulur. Yoğururken ara sıra su ilave edilir.
  3. Yumurtadan büyük parçalar alınır, elimiz ıslatılır, sol avuç içinde hamur döndürülerek sağ elimizin işaret parmağı ile içi oyulur. Soğutulmuş iç harcımız sıkılıp küçük köfte yapılarak hamurun içine yerleştirilir. Yavaş yavaş yine ıslatılmış elimiz ile ağzı kapatılır. Tepsiye sıkışmadan hazırlanan köfteler dizilir,
  4. Bol yağda döndüre döndüre kızartılır.
  5. Ya da haşlanacak ise, kaynayan tuzlu suya sıkışık olmayacak şekilde köfteler atılır,köfteler su yüzüne çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletilir sonra servis tabağına alınır.

3 yorum:

  1. Bende çok severim. Ama hep çok yavaş hem de kalın yapıyorum maalesef. Seninkiler nefis olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor.. Emeğinize sağlık.. Tarif için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...