Mikrodalga fırında yaptığım ilk tarifimi paylaşıyorum. Zamanla yeni tariflerimi de paylaşacağım. Kumpirin içine kullandığım malzemelerin miktarlarını vermiyorum, siz zevkinize göre istediğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre malzeme çeşidini de artırabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy patates,
- Bezelye, 1 adet orta boy patates,1 adet havuç, veya hazır konserve garnitür.
- Tereyağı,
- Rendelenmiş kaşar peyniri,
- Konserve mısır, salatalık turşusu,
- Mayonez, ketçap,
- Tuz,
Yapılışı;
- Patatesi ve havucu küp küp doğrayın bezelye ile birlikte haşlayıp suyunu süzün.
- Patatesleri iyice yıkayın kurulayın, bir iki yerinden delin en yüksek ayarda (benimkinde 800 watt) önce 10 dk pişirin sonra ters çevirin 10 dk daha pişirin. Pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin. Patateslerin pişme süreleri iriliklerine göre değişiyor. (Benim kullandığım patateslerin boyutu 16 cm X 9 cm idi. Kumpir yapacağım için özellikle büyük patates aldım:)
- Sıcakken patateslerin üst kabuğunu kaldırın içini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız içi tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın, diğer malzemeleri de ilave edip tekrar karıştırın ve patateslerin içlerini doldurun.
- İsteğe göre ketçap ve mayonez sıkarak servis yapın.
Afiyet olsun.....
Ellerine sağlık. harika görünüyor..
YanıtlaSilmikrodalga tarifleriniz daha varsa yayınlayın lütfen. bu kumpiride mutlaka deneyeceğim. sevgiler.
YanıtlaSil