19 Mayıs 2013

fırında mantar dolması

Malzemeler:
  • 10-12 adet büyük mantar,
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı lor peyniri, 
  • 1 dilim bayat ekmek,
  • 2 yemek kaşığı süt,
  • Tuz, karabiber,
  • 4-5 dal dereotu veya maydanoz,
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı,
Yapılışı:
  1. Mantarların sap kısımlarını çıkarın içlerini çay kaşığı ile temizleyin, yıkayın, süzün ve üstlerine  tuz ve karabiber serpin.
  2. İç harcı için lor peynirini ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ve zeytin yağı ile karıştırın, İçine kenarları alınmış ve sütle ıslatılmış ekmeği ilave edin çatal ile ezin.
  3. Bu karışımı mantarların çukur yerlerine sıkıca doldurun, üstlerine kaşar rendesini paylaştırın.
  4. Uygun bir tepsiye dizin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...