19 Mayıs 2013

menemen tarifi (karadeniz usulü)

Domates mevsimi gelmeye başladı. Menemen zamanı da geliyor demektir. Samsun'da menemeni biz bu şekilde yaparız. Yıllardır bu tarzda menemen yapmamıştım. Eşimden öğrendiğim İzmir usulü menemen yaptım devamlı. Oğlum tatilde geldiğinde Istanbul'da yediği menemenden istedi. Sordum, nasıl bişey ?.. dedim...Samsun menemenini tarif etti...hemen yaptım ve tarifini sizlerle paylaşıyorum...
Malzemeler;
  • 3-4 adet yeşil sivri biber,
  • 4 adet domates,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yumurta,
  • Tuz,
  • İri doğranmış kaşar peyniri, istenirse,
Yapılışı;
  1. Biberler ince ince doğranır sıvı yağ ilave edilir hafif kavrulur. Rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ilave edilir,  kapak kapalı olarak domatesler eriyinceye kadar arada karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır.
  2. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurtalar yavaşça karıştırılarak ilave edilir. İstenirse kaşar peynirleri ilave edilir. Çayın yanında sıcak servis yapılır. 
Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. Menemen nefis görünüyor elinize sağlık..
    Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim mutlu hafta sonu dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Soğansız melemen olmaz ben de karadenizliyim ve soğan olmadan olmaz, soğan şart :D yine de güzel olmuş tabii ama soğan eksik.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...