17 Kasım 2013

PAÇA ÇORBASI YAPILIŞI

Kelle paça, tuzlama, işkembe çorbasını sevenler çok sever, sevmeyenler de bir o kadar sevmez. Ben sevenler içinde olduğum için mutluyum. Böyle bir lezzetten mahrum kalmıyorum:) Paça için koyun veya keçi paçası fark etmez. Kırıkların kaynaması için çok faydalı olduğu bilinen paça çorbasını kırık tedavisi için değil de sağlıklı günlerinizde yapıp afiyet ile yemeniz için sizlerle paylaşıyorum. Temizlenmiş olarak satın aldığınız paçayı yine de ocakta bir güzel tütsüledikten sonra sonra yıkayın.

Malzemeler;
  • 5-6 adet temizlenmiş koyun paçası,
  • 1 adet soğan, 
  • 3-4 diş sarımsak, 
  • Çeyrek limon,
  • 1 adet defne yaprağı,
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı tere yağı,
  • Pul biber,
Terbiyesi için malzeme;
  • 1 yemek kaşığı un, 
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 fincan su,
Yapılışı;
  1. Paçaları düdüklü tencereye koyup, bütün olarak kuru soğan, sarımsak ve kabuğu ile birlikte çeyrek limonu ilave edelim. 8 bardak su ekleyip 1 saate yakın etler iyice pişinceye kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir kase içinde unu yumurta sarısı ve bir fincan suyu iyice çırpalım,
  3. Etlerimiz piştikten sonra soğanı, sarımsağı ve limonu çıkaralım, hazırladığımız terbiye malzemesini karıştırarak ilave edelim  5 dakika kadar birlikte kaynatalım ve ocaktan alalım.
  4. Tere yağında pul biberi kavurup çorbanın üzerinde gezdirelim.
  5. Sarımsaklı sirke ile çorbamızı servis edelim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...