27 Kasım 2013

SOĞANLI KIYMALI MIHLAMA ( SAMSUN YÖRESİ)

kıymalımıhlama
Çocukluğumuzda kahvaltıların kraliçesi, misafir geldiğinde kahvaltıda baş yeri alan kıymalı, bol soğanlı, biberli, yumurtalı mıhlama. Kıyma yerine sucuk da kullanabilirsiniz ama orijinal tarifi kıyma ile yapılanıdır...Miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.:)sevgilerimle....

Malzemeler;
  • 2-3 adet kuru soğan,
  • 200 gr kıyma,
  • 5-6 yeşil biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Kişi sayısına göre yumurta,
  • 1/2 çay bardağı kaynar su,
  • Tuz, karabiber,
YAPILIŞI;
  1. Yemeklik doğranmış kuru soğan ile biberler sıvı yağında biraz kavrulur, Kıyma ilave edilir birlikte kavrulmaya devam edilir. 
  2. Küp doğranmış domatesler  ve tere yağı ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yarım çay bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir 2 - 3 dakika daha pişirmeye devam edilir. 
  3. Yumurta kırılacak yerler kaşık ile oyulur yumurtalar tek, tek kırılır, hafif tuz ve karabiber serpilir, kapak kapatılır yaklaşık 4-5 dakika sonra ocaktan alınır. İstenirse rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, sıcak servis yapılır...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...