- 220 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1 kutu krema (200 gr) (oda sıcaklığında)
- 4 adet yumurta,(oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 4 su bardağı un,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çimdik tuz,
- Portakal kabuğu rendesi, arzu edilirse.
Yapılışı;
- Oda sıcaklığında tereyağı ve şeker mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpılır.
- Yumurtalar tek tek eklenir. Her eklemeden sonra mikser ile karışımla bütünleştirilir.
- Sıvı krema eklenir 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edilir.
- Birlikte elenmiş tuz, un, kakao, kabartma tozu, karbonattan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar mikser ile kısa süre karıştırılır.
- Kalıpların içine 2/3 ünü dolduracak şekilde pay edilir. kek kalıbınız 12 li ise 2 kere de pişirebilirsiniz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Tel ızgarada soğutulur.
- Arzuya göre içleri oyulup krema doldurulur. Üzerlerine krema sıkılarak süslenir. Şeker hamuru ile süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder