16 Şubat 2015

ÇİKOLATALI CUPCAKE

çikolatalıcupcake
Malzemeler;
  • 220 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 1 kutu krema (200 gr) (oda sıcaklığında)
  • 4 adet yumurta,(oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 4 su bardağı un,
  • 4 yemek kaşığı kakao,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çimdik tuz,
  • Portakal kabuğu rendesi, arzu edilirse.
Yapılışı;
  1. Oda sıcaklığında tereyağı ve şeker mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpılır.
  2. Yumurtalar tek tek eklenir. Her eklemeden sonra mikser ile karışımla bütünleştirilir.
  3. Sıvı krema eklenir 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edilir.
  4. Birlikte elenmiş tuz, un, kakao, kabartma tozu, karbonattan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar mikser ile kısa süre karıştırılır.
  5. Kalıpların içine 2/3 ünü dolduracak şekilde pay edilir. kek kalıbınız 12 li ise 2 kere de pişirebilirsiniz.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Tel ızgarada soğutulur.
  7. Arzuya göre içleri oyulup krema doldurulur. Üzerlerine krema sıkılarak süslenir. Şeker hamuru ile süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...