08 Şubat 2015

KREMALI İNCİRLİ TATLI



Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Deneyin mutlaka beğeneceksiniz
Malzemeler:
  • 8 adet kuru incir,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı un,
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
Şurup malzemesi:
  • 1,5 su baradağı su,
  • 1 yemek kaşığı nestcafe,
  • 1/2 su bardağı toz şeker,
Krema malzemesi:
  • 1 litre süt,
  • 2 yemek kaşığı nişaşta,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket krem şanti,
Yapılışı:
  1. İncirler küçük doğranır, yumuşaması için suda bekletilir,
  2. Yumurta ile toz şeker birlikte 10 dakika kadar çırpılır.Suda yumuşatılmış incir, ceviz içi ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş un ilave edilir karıştırılır, elde edilen karışım  yağlanmış borcama düzgün bir şekilde yayılır.
  3.  180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Şurup için malzemeler karıştırılır.
  5. Kekin üzeri kurdan ile bir kaç yerinden delinir, hazırlanan şurup yavaş yavaş dökülür.
  6. Krema için krem şanti hariç diğer malzemeler ile krema hazırlanır. Krema soğucuktan sonra krem şanti ilave edilir mikser ile 3 dakika çırpılır.
  7. Soğumuş olan kekin üzerine boşaltılır ve üzeri düzeltilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun......

1 yorum:

  1. İncirin en güzel hali budur.
    Gerçekten çok farklı bir tat.
    Tarif için teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...