31 Ocak 2015

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1/2 Limon suyu,
  • 1 çay bardağī mahlep,
  • 1 cay bardaği çörek otu,
  • 1 tatli kaşığı tuz,
  • 1,5 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yumurta, sarısı üzerine, akı içine kullanılacak,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldığı kadar un,
Yapılışı:
  1. Bütün malzemeler ile yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  2. Hamurdan parça alınır, yaklaşık 5 cm genişliğinde uzun rulo yapılır, üzeri düzleştirilir, verev verev parçalar kesilir, Yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizilir.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...