13 Aralık 2014

YOĞURTLU KIRIK MISIR ÇORBASI ( GÜRCÜ USULÜ)

mısırçorbası

Çocukluğumda en çok sevdiğim çorbalardan birisiydi..Aynı tadı yakalarmıyım diye düşündüm ama sonuç nefis oldu...Mısırını bayramda Samsun'a gittiğimde alıp getirmiştim. Mısır kaynağından olunca tadıda eskiyi aratmadı tabiki :)

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kırık mısır,
  • 1/2 su bardağı kuru veya taze barbunya fasulye, 
  • 1-1,5 su bardağı süzme yoğurt ( yoğurt da olabilir)
  • 1 adet kuru soğan,
  • Tereyağı,
  • Nane ve kırmızı toz biber,
Yapılışı:
  1. Mısır ve kuru barbunya fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün tencereye alınır yumuşayıncaya  kadar haşlanır.
  2. Süzme yoğurt ayrı bir kap içinde su içinde ezilir kaynayan çorbanın suyundan alınır alıştırma yapılır.
  3. Kaynayan çorbaya yavaş, yavaş karıştıra karıştıra ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuzu atılır bir iki taçım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  4. Sos tavasında doğranmış soğanı terayağı ile kavuralım ( biraz kahverengi alanan kadar) sonra nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kızdıralım.
  5. Çorbanın üzerine gezdirerk dökelim ve birazöık karıştıralım. Nefis çorbamız hazır...
Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Karadeniz'in mısırı da bir başka olur....Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Nursen hanım ellerinize sağlık... çorba benim için vazgeçilmez

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...