09 Mart 2015

KIRMIZI PANCAR KAVURMASI

kırmızıpancarkavurması

Malzemeler;
  • 4 adet kırmızı pancar,
  • 2 adet kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Yoğurt,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Pancarlar saplarından bıçak ile kesilerek ayrılır, iyice yıkanır ve haşlanır. Ben düdüklü tencerede 15 dakika haşladım.
  2. Haşlanan pancarların kabukları soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir.
  3. Sarımsaklar soyulur bir miktar tuz ile birlikte ezilir yoğurt ile karıştırılır.
  4. Pancarın taze sapları ve yaprakları yıkandıktan sonra doğranır, soğan ile birlikte kavrulur. Rendelenmiş pancar ve tuz ilave edilir ve biraz daha kavrulur. Ocaktan alınır.
  5. Servis tabağına alınır sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun....

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...