Malzemeler;
- 3-4 adet orta boy patates,
- 1 adet havuç,
- 1 adet küçük soğan,
- 2-3 diş sarımsak,
- 3 yemek kaşığı tereyağı,
- 6-7 su bardağı su (et suyu veya bulyon)
- Yarım kutu sıvı krema, (100 ml)
- Tuz, kırmızı toz biber,
Yapılışı;
- Ufak doğranmış soğan, havuç ve sarımsak tereyağında hafif sotelenir. ( havuç, soğan ve sarımsağı blendirden geçirebilirsiniz.) Küp doğranmış patatesler ilave edilir patatesler yaklaşık 25 dakika yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu başlangıçta fazla koymayın. Koyu olursa sonradan sıcak su ilavesi yapılabilir.
- Patatesler piştikten sonra blendırdan geçirilir, Kutu krema devamlı karıştırılarak ilave edilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır.
- Üzerine tereyağında kızdırılmış toz biber gezdirilir. Biberin rengi yağa geçince kızmış demektir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder