01 Temmuz 2015

KREMALI PATATES ÇORBASI

kremalıpatatesçorbası

Malzemeler;
  • 3-4 adet orta boy patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet küçük soğan,
  • 2-3  diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 6-7 su bardağı su (et suyu veya bulyon)
  • Yarım kutu sıvı krema, (100 ml)
  • Tuz, kırmızı toz biber,
Yapılışı;
  1. Ufak doğranmış soğan, havuç ve sarımsak tereyağında hafif sotelenir. ( havuç, soğan ve sarımsağı blendirden geçirebilirsiniz.) Küp doğranmış patatesler ilave edilir patatesler yaklaşık 25 dakika yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu başlangıçta fazla koymayın. Koyu olursa sonradan sıcak su ilavesi yapılabilir.
  2. Patatesler piştikten sonra blendırdan geçirilir, Kutu krema devamlı karıştırılarak ilave edilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatılır  ocaktan alınır.
  3. Üzerine tereyağında kızdırılmış toz biber gezdirilir. Biberin rengi yağa geçince kızmış demektir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...