Reyhan şerbetinin hazırlanışı çok kolay ve asla vazgeçemeyeceğiniz bir içecek olacak.
Malzemeler;
- 1 demet mor reyhan, (fesleğen)
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- Yarım limon suyu,
- Yarım limon kabuğu rendesi,
- 1 çay kaşığı limon tuzu,
- 1 lt kaynar su,
Yapılışı;
- Reyhan bol su ile yıkanır saplarından koparılır ve iri doğranır.
- Doğranan reyhanlar sürahiye veya ağzı geniş cam kavanoza alınır, su hariç diğer malzemeler eklenir.
- En son olarak üzerine kaynar su dökülür ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır, kapağı kapatılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
- Soğuyan şerbetimiz temiz bir tülbentten geçirilerek süzülür. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder