02 Temmuz 2015

REYHAN ŞERBETİ

reyhanşerbeti
Bizim reyhandan neler yapılıyormuş. Bizim diyorum çünkü gürcü yemeklerinde olmazsa olmaz otlardan birisidir. Mevsiminde kurutur yemeklerimde kullanırım. Barbunya yemeğinde kullanmanızı tavsiye ederim. Makarna soslarında kullanablirsiniz. Pazardan fazla aldım şerbetten kalan kısmını kurutmak için ayırdım.
Reyhan şerbetinin hazırlanışı çok kolay ve asla vazgeçemeyeceğiniz bir içecek olacak.
reyhanşerbeti1
reyhanotu

























Malzemeler;
  • 1 demet mor reyhan, (fesleğen)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yarım limon suyu,
  • Yarım limon kabuğu rendesi,
  • 1 çay kaşığı limon tuzu,
  • 1 lt kaynar su,
Yapılışı;
  1. Reyhan bol su ile yıkanır saplarından koparılır ve iri doğranır.
  2. Doğranan reyhanlar sürahiye veya ağzı geniş cam kavanoza alınır, su hariç diğer malzemeler eklenir.
  3. En son olarak üzerine kaynar su dökülür ve şeker eriyinceye  kadar karıştırılır, kapağı kapatılır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
  4. Soğuyan şerbetimiz temiz bir tülbentten geçirilerek süzülür. Buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...