31 Aralık 2015

ELMA ŞEKERİ TARİFİ

elmaşekeri1
Elma şekerlerini Tuğba Hanım kızı Elif''in doğum günü kutlaması için hazırlamamı istemişti. Tarifini buradan sizlerle paylaşıyorum. Ölçüsünü hazırladığım 20 elma üzerinden veriyorum. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler;
  • 20 adet küçük sert sulu elma,
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu,
  • Kırmızı gıda boyası (çeyrek çay kaşığı jel kırmızı boya kullandım)
Yapılışı;

  1. Elmalar yıkanır sapları ve üst kısımları temizlenir, kurulanır. Çubuklar döndürülerek elmaya saplanır. Diğer tarafından  çıkmamasına özen gösterin. Dolapta soğuması için yarım saat kadar  bekletilir.
  2. Şeker ile su 140 derece oluncaya kadar kaynatılır. Dereceniz yoksa soğuk suyun içine bir damla damlatın suyun içinde top halini alıyorsa kıvamı tamam demektir. Üstte biriken köpükler kaşık ile alınır. İnmesine yakın limon suyu ve gıda boyası ilave edilir.
  3. Şurubun altını  kısın, Elmalar tek tek şurubun içine daldırılır, dolaştırılır. Fazla şurubun akması sağlanır, yağlı kağıdın üzerine alınır.
  4. Elmalarımız soğuduktan sonra tüketilmeye hazırdır.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...