Malzemeler:
- 3 paket kabartma tozu,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı sıvıyağ,
- 4 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Üzeri için galeta tozu,
İç Malzemesi:
- Peynir,lor veya çökelek,
- Maydanoz,
- Yağ, yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır yumuşak bir hamur olması için un kontrollü eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
- Hamur dinlenirken ( peynir kullandım) peynir rendelenir veya çatal ile ezilir doğranmış maydanoz ile karıştırılır.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parça alınır, avuç içinde yuvarlanır, bastırılarak yassılaştırılır. Hamur yağlı olduğu için elimize yapışmıyor. Hamurun içine bir tatlı kaşığı peynirli içten konulur, kapatılır, avuçta tekrar yuvarlanır, galeta ununda yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun:)
Canım ellerine emeğine sağlık. Az malzeme ile muhteşem bir lezzet. Ben de çok seviyorum. Sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine emeğine sağlık. Az malzeme ile muhteşem bir lezzet. Ben de çok seviyorum. Sevgiler
YanıtlaSil