03 Şubat 2016

FIRINDA KIYMALI PATLICANLI TÜRLÜ



Malzemeler:
  • 300 gr kıyma,
  • 3  adet patlıcan,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet domates,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 3-5 diş sarımsak,
  • Karabiber, tuz.
Yapılışı:
  1. Ön hazırlık olarak patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda 15 dakika kadar acısının çıkması için bekletilir. Salçalar bir su bardağı su ile ezilir. Sarımsaklar ince ince doğranır, Patlıcan, patates domates ve havuç nohuttan biraz büyük  kuşbaşı doğranır. 
  2. Hazırlanan bütün malzemeler geniş bir kabın içine alınır sıvıyağ tuz ve karabiber de ilave edilerek iyice karıştırılır, 
  3. Karıştırılan malzeme derin bir fırın tepsisine veya borcama dökülür üzerine bastırılarak düzgünce yayılır. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...