Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
- 1 su bardağı ceviz ( istenirse)
Şurubu için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Şurup için su ve şeker 7-8 dakika kaynatılır inmesine yakın limon suyu ilave edilir.
- İrmik un ve karbonat bir kapta karıştırılır.
- Yoğurt ve şeker birlikte güzelce çırpılır. Daha sonra iri dövülmüş ceviz içi ve birlikte karıştırılmış karbonat un ve irmik , karışıma ilave edelir güzelce karıştırılır..
- Tereyağı ile yağladığımız tepsiye hamur alınır ve güzelce yayılır.
- Hamur en az yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kek ılınıncaya kadar bekletilir. Dilimlenir ve kaynar olmayan ılık şurup gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder