09 Haziran 2018

MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler;

  • 1 su bardağı  mercimek
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

  1. Mercimekleri bol suda yıkayın.
  2. Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun.
  3. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
  4. Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çırpma teli kullanmak çorbanın topaklanmasını engeller.
  5. Çırpma teliyle unu çırpıyorken  suyunu ilave edin.
  6. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.
  7. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...