Malzemeler;
- 1 su bardağı mercimek
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
- Mercimekleri bol suda yıkayın.
- Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun.
- Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
- Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çırpma teli kullanmak çorbanın topaklanmasını engeller.
- Çırpma teliyle unu çırpıyorken suyunu ilave edin.
- Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder