04 Eylül 2018

Spaghetti Aglio E Olio - Sarımsaklı Zeytinyağlı Spagetti




Kolay ve leziz bir makarna tarifidir. Sarımsak miktarını arzuya göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Fotoğraflar bir paket makarnaya ait olduğu için sarımsak miktarı fazla görünebilir.

Malzemeler;

  • Yarım paket spaghetti makarna
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4-5 diş sarımsak 
  • Tulum peyniri,permasan peyniri veya ne arzu ederseniz
  • tuz 

Yapılışı;
  1. Sarımsakları ince dilim dilim  doğruyoruz,
  2. Maydanozu  ince kıyıyoruz
  3. Makarnayı   bol kaynar suda 9 dakika haşlayıp süzüyoruz. Suyun tuzunu kaynadıktan sonra atıyoruz.( paketteki pişirme süresine uyalım) Makarnanın uçları yumuşadıktan sonra tencereye tamamen girmeleri sağlanır ve karıştırılır. Süzdükten hemen sonra fazla süzülmeden  tekrar haşladığımız tencere alıyoruz. Haşlama suyundan bir bardak ayıralım. (makarnayı soğuk sudan geçirmiyoruz)
  4. Makarnamız haşlanırken diğer tarafta aynı zamanda geniş bir tavada doğranmış sarımsakları  zeytinyağında kokusu biraz çıkıncaya kadar kavuruyoruz. (Tavaya zeytinyağını ve sarımsakları aynı anda koyuyuruz.)  biberi ilave edip biraz daha  karıştırıyoruz, makarnanın üzerine döküyoruz. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peyniri ve birazcıkda haşlama suyundan  ilave edip karıştırıyoruz.  
  5. Makarnamız servise hazır...
Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...