20 Mart 2019

HAVUÇ REÇELİ




Malzemeler;
  • 1 kg havuç
  • 1 kg şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çubuk tarçın
  • 3-4 tane karanfil
  • 8-10 adet kakula ( istenirse)
  • Yarım limon suyu
  • 1 bardak su
 Yapılışı;
  1.  Havuçları yıkadıktan sonra kazıyın ve iri rendeleyin.
  2. Üzerine şekeri, suyu, portakal suyunu, portakal kabuğunun rendesini ekleyip karıştırın.
  3. 2 saat kadar üzeri kapalı bir şekilde bekletin.
  4. Çubuk tarçıni kakula ve karanfilleri ekleyip ocağa alın.
  5. Kısık ateşte 1 saat kadar havuçlar yumuşayıp özleşene kadar pişirin.
  6. Kıvam bulan reçelinize limon suyunu ekleyin ve bir iki taşım kaynakttıktan sonra ocaktan alın.
  7. İçerisindeki tarçın , kakula ve karanfilleri çıkarın.
  8. Sıcak iken  kavanozlara pay edin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumaya bırakın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...