20 Mart 2019

MANTARLI ISPANAKLI KİŞ TARİFİ




MALZEMELER:
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • 2 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • Yarım çay bardağı soğuk su, (gerekirse)
  • Üzerine serpmek için kaşar peyniri rendesi,
Üzerinin  Malzemeleri:
  • 2 bağ ıspanak
  • 400-500 gr mantar
  • 1 adet soğan,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, beyaz peynir,
Beşamel Sos Malzemesi:
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1yemek kaşığı tepeleme un,
YAPILIŞI:
  1. Buzdolabında bekletilmiş soğuk tereyağı  dilimlenir, un ve tuz ilave edilerek kum halini alıncaya kadar mıncıklanır. Yumurta ve yoğurt eklenir yoğurulur. Toparlanması için gerekirse çok az soğuk su  eklenerek toparlanıncaya kadar yoğurulur. Hamur naylon strece sarılır buzdolabında 15- 20 dakika kadar bekletilir. 

  1. Mantarlar silinerek temizlenir, iri doğranır.
  2. Doğranmış mantar ile ıspanaklar suyunu salıp çekinceye kadar kapak açık pişirilir.. yağ ve doğranmış soğanlar ilave edilir biraz  kavrulur. Tuz, karabiber ve peynir eklenir. Ocaktan alınır.

  1. Yağ eritilir un ilave edilir, güzel koku çıkıncaya kadar kavrulur, süt ilave edilir muhallebi gibi pişirilir.


  1. Dolaptan çıkarılan hamur, yağlanmış tepsiye, tart kalıbına vaya küçük kalıplara yayılır. Kenarları yükseltilir. Kabarmaması için üzeri çatal ile Üzerine önce ıspanak, sonra sos dökülerek yayılır. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirilir.
  2. Ilık veya soğuk dilimlenerek servis yapılır. Kahvaltıda, ikindi çayında veya konuklarınıza sunabileceğiniz  nefis bir yemek.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...