30 Mart 2019

ZEYTİNYAĞLI SULTANİ ( YAPRAK ) BEZELYE YEMEĞİ



Ömrü 3 veya 4 hafta olan yaprak bezelye olarak da bilinen ve kabuklarıyla birlikte yenen bu çıtır ve lezzetli bezelyenin taneleri çok küçüktür.
Sultani bezelye  ilk çıktığında  körpe iken  yemeği çabuk pişer. Zaman içerisinde yaprak bezelye kartlaştıkça, pişirme süresi de artar ilk hasattan sonraki bezelyeler kartlaşır, daha kalın kılçıklaşır.

Malzemeler:
  • 500 gram sultani bezelye 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 2 adet domates 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
  • 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı: 
  1.  Bezelyelerin baş kısımlarını ve kılçıklarını temizleyin.
  2. Doğranmış sarımsaklar ile yemeklik doğranmış kurusoğan zeytinyağında kısa bir süre kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış domatesler, salça, ve toz biber eklenir biraz kavrulur.
  4. Bezelyeler eklenir, 10 dakika kadar arada karıştırılarak kapak kapalı olarak sote edilir.
  5. Sıcak su eklenerek kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir.
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...