25 Nisan 2019

MUZLU PUDİNG TARİFİ




Malzemeler;
  • 1 lt süt,
  • 3 çorba kaşığı dolu, dolu nişasta
  • 1çorba kaşığı un,
  • 3 adet muz,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Yarım çay bardağı kadar süt, nişasta ve yumurtayı karıştırmak için.
Yapılışı;
  1. Tencereye sütü ve şekeri koyun. 
  2. Bir kase içinde nişasta, un ve yumurta sarısını  yarım çay bardağı süt ile iyice eritin. Tenceredeki şekerli süte ekleyip karıştırarak kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin. 
  3. Muzları soyduktan sonra gelişi güzel doğrayıp blender’da püre haline getirin. 
  4. Pişen pudingi ocaktan almadan muzu yağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 
  5. Daha sonra 3 -4 dakika mikserle çırpıp kaselere veya kuplara pay edin. 2 -3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerlerini muz dilimleri ve fındık veya kakao ile süsleyin.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...