07 Mayıs 2019

TELLİ BABA TATLISI



Malzemeler;
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (200 mlt lik)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 adet yumurta,
  • Aldığı kadar un,
İç malzemesi;
  • 50 gr kadar yaş tel kadayıf ,( kavrulmuş kadayıf ile de yapabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 2 çorba kaşığı toz şeker,
Şerbet için:
  • 4.5 su bardağı şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
Yapılışı:
  1. 4,5 su bardağı şekeri 4 su bardağı su ile 10 dakika kaynatılır, inmesine yakın limon suyu ilave edilir  soğumaya bırakılır.
  2. Kadayıfı didilir ,şeker ve ceviz ile harmanlanır. Ben kavrulmuş kadayıf kullandım.Aldığım tarifte de aynısı kullanılmış.
  3. Tereyağın eritilir ve bir kaba alınır. (sıcak olmasın). İçine sıvıyağı, yoğurt, yumurta, irmik, un ve kabartma tozun ilave edilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Unu konrtrollü olarak ilave edilir. Hamuru biraz dinlendirilir
  4. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, çay bardağı büyüklüğünde açılır, içine harcımızdan bir miktar koyulur, el yordamıyle kapatıp yuvarlak şekil verilir. Kapanan kısım altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  5. İsteğe göre üstlerine ceviz veya fındık koyup 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  6.  Tatlının ilk sıcaklığı geçince üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...