14 Ağustos 2019

PORSİYONLUK PORTAKALLI REVANİ TATLISI TARİFİ





Malzemeler;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 portakal kabuğu rendesi,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker,
  • 3 su bardağı su, 
Yapılışı:
  1. Şerbet için su ve şeker bir kaba alınır şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Kaynatılmadan ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
  2. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta , portakal kabuğu rendesi ve irmik bir kabın içinde karıştırılır.Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurulur. 
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  4. Fırından alınıp sıcak iken üzerine şurup dökülür. 
Afiyet olsun :)
NOT; Şurubu çok gibi gelebilir, endişelenmeyin tam geliyor.


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...