- 1 kilo kabak
- Yarım çay bardağına yakın zeytinyağı
- Kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı lor peyniri
- Dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi,
Kabaklarınızı yıkayın kabak kazıcısı ile kazıyıp veya alacalı bir şekilde soyduktan sonra yarım cm kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde doğrayın.
Doğradığınız kabakları bir karıştırma kabının içine alın, baharatları, zeytinyağını ve tuzu ekleyin karıştırın, 15 dakika kadar bu şekilde bekletin.
Başka bir karıştırma kabının içinde 3 adet yumurtayı kırın biraz çırpın ,yoğurdu ilave edin ve tekrar çırparak karıştırın. Lor peynirini, kıyılmış dereotu ekledikten sonra kaşık ile karıştırmaya devam edin.
Fırın kabının tabanına kabakların yarısını dizin. Üzerine hazırladığınız sosun yarısını dökün ve yayın.
Ardından üzerine kalan kabakları düzgünce yerleştirin, kalan sosu dökün ve düzgünce yayın. En son üzerine kaşar rendesini serpin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıp kıvamı yoğunlaşana kadar 40 dakika pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder