Ben mürdüm eriğinden yaptım, siz istediğiniz erikten yapabilirsiniz.
Malzemeler;
- 3 kg erik
- 3 su bardağı şeker,
- 1 çay bardağı su,
- 2 adet limon suyu,
Erik marmelatının yapılışı;
- Erikler yıkanır çekirdekleri çıkartılır, derin bir tencereye alınır.
2-1 çay bardağı su ilave edilir kısık ateşte arada karıştırarak sulanıncaya kadar pişirilir. Tencerenin dibi tutmayacak kadar su biriktiğinde ocağın altı açılır . Sık,sık karıştırarak erikler dağılıncaya kadar pişirilir.
3. Eriyen erikler kevgirden geçirilir tekrar ocağa alınır.
4. 3 su bardağı şeker ilave edilir, 5 dakika kaynadıktan sonra limoın suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Fazla kaynatmayın çok koyu olabilir.
Sıcak sıcak temiz kavanozlara doldurulur, kapakları sıkıca kapatılır.
Afiyetle tüketilir😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder