- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 g tavuk göğsü
- Yarım paket penne makarna
- 1 soğan
- 300-400 gr mantar veya (1 kavanoz konserve mantar (330g)
- 1 paket krema
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
Tavuklu mantarlı makarnanın yapılışı
- Ocağa aldığımız tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtalım.
- Ardından julyen doğradığımız tavukları ( taze mantar ile yapılacak ise,doğranmış mantarları) tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım.
- Diğer taraftan makarnayı haşlamak için kaynayan suyu uygun bir tencereye alalım ve makarnayı da içerisine ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
- Daha sonra piyazlık ince ince doğradığımız soğanı da tavuğun üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Konserve mantar kullanılacak ise bu aşamada suyunu süzelim ve tavukların üzerine ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
- Kremayı, karabiberi, kekiği ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Krema kaynayıp koyulaşana kadar 1-2 dakika bu şekilde pişirelim.
- Haşlanan makarnaların suyunu süzelim ve onları da tavukların üzerine ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder