Malzemeler;
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 su bardağı yoğurt (koyu olsun)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1tatlı kaşığını biraz geçkın karbonat,
- 1 paket kabartma tozu
- 6-7 su bardağı un kontrollü eklenecek
- 1-Yumurta ve şeker derin kabın içinde birkaç dakika çırpılır. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat ve vanilya konularak karıştırılır.
- 2-Un kontrollü ilave edilerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Unun miktarı unun kalitesine göre değişebilir.
- 3-Unu kontrollü olarak ekleyin. Hamur sert olmamalıdır. Fazla un koymayın, ele yağışan bir hamur oluyor.
- 4- Ellerinizi sıvıyağ ile yağlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve toz şeker serpilir.
- 5- 180 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder