Malzemeler;
- 2 su bardağı arpa şehriye,
- 3,5 su bardağı sıcak su,
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1çorba kaşığı sıvı yağ
- 1çay kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
- İstenirse bulyon
1-Yağları tencereye alarak eritin.Şehriyeleri ilave ederek rengi dönünceye kadar yani kırmızılaşana kadar kavurun.
2-Suyu (SUYU KOYARKEN DİKKATLİ OLUN BUHARDAN ELİNİZİ YAKABİLİRSİNİZ)ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın. İsterseniz bulyonu bu aşamada koyabilirsiniz.
3-Suyunu çekince ocaktan alın.
4-Demlendikten sonra servis edin.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder