28 Temmuz 2023

UNSUZ GLUTENSİZ TAHİN EKMEĞİ

  


Malzemeler;

  • 3 tane yumurta ( küçük ise 4 tane olabilir)
  • 1 su bardağı tahin (200 ml lik klasik bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz veya 1 yemek kaşığı pekmez veya 1 yemek kaşığı hurma suyu
Üzerine serpmek için;
  • File badem, ceviz, çekirdek veya susam

Yapılışı;
  1. Yumurtaları homojen oluncaya kadar  4-5 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
  2. Tahini, 1 yemek kaşığı hurma suyunu ve kabartma tozunu ilave edip, tekrar 2-3 dakika çırpıyoruz. Kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. Baton kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip, karışımı içine döküyoruz.
  4. Üzerine istediğinizi serpiyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun😊

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...