Malzemeler;
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Dereotu, maydanoz
- 3/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerine susam
Mercimekli ekmeğin yapılışı;
- 2 su bardağı mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve berrak su akıncaya kadar iyice yıkayın,
- Süzülmüş mercimekleri rondoda püre heline gelinceye kadar çekin. Karıştırma kabının içine alın.
- 4 adet yumurtayı mikserde veya aynı rondoda çırpın ve 3/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurtu koyup 1-2 dk kadar çalıştırın. Püre haline getirdiğimiz mercimeğin üzerine alın ve spatula yardımı ile karıştırın.
- Karışımın üzerine tuz ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Son olarak dereotu, maydanoz, çörekotunu da ilave edip bir güzel birleştirin.
- Yağlanmış 25 cm çaplı fırın tepsisine harcı boşaltın. Bol susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder