05 Ağustos 2023

MERCİMEK EKMEĞİ

 

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Dereotu, maydanoz
  • 3/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerine susam


Mercimekli ekmeğin yapılışı;
  1. 2 su bardağı mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve berrak su akıncaya kadar iyice yıkayın,
  2. Süzülmüş mercimekleri rondoda püre heline gelinceye kadar çekin. Karıştırma kabının içine alın.
  3.  4 adet yumurtayı mikserde veya aynı rondoda çırpın ve 3/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurtu koyup 1-2 dk kadar çalıştırın. Püre haline getirdiğimiz mercimeğin üzerine alın ve spatula yardımı ile karıştırın.
  4. Karışımın üzerine tuz ve kabartma tozunu koyup  karıştırın. Son olarak dereotu, maydanoz, çörekotunu da ilave edip bir güzel birleştirin.
  5. Yağlanmış 25 cm çaplı fırın tepsisine harcı boşaltın. Bol susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk  üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...