Malzemeler;
- 1 kg kabak ( 5-6 adet)
- 1 adet orta boy soğan,
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı,
- Tuz,
- Süzme yoğurt veya normal yoğurt..ya da karışımı olabilir
- İstenirse 2-3 yemek kaşığı mayonez. ben kullanmadım
- Sarımsak
Sos malzemesi
- Soğanları piyazlık doğrayın çeyrek çay bardağı zeytinyağında 3-4 dk soteleyin,
- Üzerine şeritler halinde doğranmış kabakları koyun ve 8-9 dk yüksek ateşte kavurun, fazla karıştırmayın dağılmasın, tuzu ilave edin karıştırın ve ocaktan alın. Ezilmiş sarımsakları bu aşamada inmesine yakın ilave edip biraz karıştırılır.
- Yoğurt ile karıştıracağınız uygun bir kabın alın soğumasını bekleyin.
- Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır soğuyan kabakların üzerine alınır nazikce karıştırılır servis tabağına alınır düzgünce yayılır.
- Sos için zeytinyağında toz kırmızı biraz kızdırılır inmesine yakın iri doğranmış ceviz alınır biraz karıştırılır. Servis tabağına aldığımız yoğurtlu kabağın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun😊
Şahane acılı yapıyorum
YanıtlaSil