23 Ağustos 2023

CEVİZLİ KABAK MEZESİ

 

Malzemeler;

  • 1 kg kabak ( 5-6 adet)
  • 1 adet orta boy soğan,
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Süzme yoğurt veya normal yoğurt..ya da  karışımı olabilir
  •  İstenirse 2-3 yemek kaşığı mayonez. ben kullanmadım
  • Sarımsak
Sos malzemesi
  • Zeytinyağı,
  • Kırmızı toz biber,
  • İri doğranmış ceviz

Yapılışı;

  1. Soğanları piyazlık doğrayın çeyrek çay bardağı zeytinyağında 3-4 dk soteleyin,
  2. Üzerine şeritler halinde doğranmış kabakları koyun ve  8-9 dk yüksek ateşte kavurun, fazla karıştırmayın dağılmasın, tuzu ilave edin karıştırın ve ocaktan alın. Ezilmiş sarımsakları bu aşamada inmesine yakın ilave edip biraz karıştırılır.
  3. Yoğurt ile karıştıracağınız uygun bir kabın alın  soğumasını bekleyin.
  4. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır soğuyan kabakların üzerine alınır nazikce karıştırılır servis tabağına alınır düzgünce yayılır.
  5. Sos için zeytinyağında toz kırmızı biraz kızdırılır inmesine yakın iri doğranmış ceviz alınır biraz karıştırılır. Servis tabağına aldığımız yoğurtlu kabağın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun😊


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...