31 Mart 2024

KOLAY İRMİK TATLISI

 

Malzemeler;

  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 pakat kabartma tozu
  • 3 su bardağı un,
  • Ayrıca hamuru bulamak için 1 su bardağı irmik,
Şerbet Malzemesi;
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 talı kaşığı limon suyu


Tatlının yapılışı;
  1. Şerbeti kaynatılarak yapılmıyor. Şeker ile suyu bir tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
  2. Un hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu ilave edin yoğurun.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizde yuvarladıktan sonra irmiğe bulayın, Bıçak ile çapraz çizikler yapın ve tepsiye dizin.
  4. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin.
  5. Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekletin. Tatlınız sıcak iken soğuyan şerbeti gezdirerek dökün.
  6. Tatlı şerbetini çektikten sonra servisini yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...