Malzemeler;
- 500 gr balkabağı
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- tuz, karabiber, muskat, zerdeçal
Yapılışı;
- Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağı, soğan, havuçu alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Sonunda ezilmiş sarımsağı ilave edip sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar kısa süre kavurun.
- Kavurduğunuz harca doğranmış kabak ve patatesleri ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun. Et suyunu ilave edin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın.
- Son olarak da çorbayı güzelce blenderdan geçirin ve baharatları ve tuzu ilave dip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder