20 Kasım 2023

BAL KABAĞI ÇORBASI

 

Malzemeler;

  • 500 gr balkabağı 
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • tuz, karabiber, muskat, zerdeçal
Yapılışı;

  1. Balkabağı, havuç, soğan ve patatesi  küp şeklinde doğrayın. 
  2. Tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağı, soğan, havuçu alarak orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Sonunda ezilmiş sarımsağı ilave edip sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar kısa süre kavurun.
  3.  Kavurduğunuz harca doğranmışkabak, havuç ve patatesleri ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun. Et suyunu ilave edin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın. 
  4. Son olarak da çorbayı güzelce blenderdan geçirin ve baharatları ve tuzu ilave dip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...