20 Kasım 2023

TAVUK SUYU ÇORBASI


Malzemeler;
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kalçalı tavuk budu
  • 1 adet kücük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8-9 su bardağı tavuk suyu ve sıcak su karışımı
  • 1 küçük çay bardağına yakın tel şehriye
  • Tuz, 1 çay kaşığı  karabiber 
Terbiyesi için malzemeler;
  • Yarım limon suyu
  •  1 adet yumurta sarısı
Çorbanın Yapılışı;
  1. Bir tencereye tavuk göğsü, tavuk budu ve dört parçaya bölünmüş kuru soğanı koyup üzerine su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  2. Pişen tavuk etlerini alın soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin. Soğanı da çıkarıp alın.
  3. Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağını eritip 1 yemek kaşığı un ilave edin, unun kokusu çıkıp hafif  renk alıncaya kadar kavurun. Tavukları haşladığımız suyu yavaş, yavaş ilave edip kaynamasını bekleyin.
  4. Kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini, tel şehriyeyi ve karabiberi ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
  5. Çırpılmış yarım limon suyu ile 1 adet yumurtayı çorbanın içine devamlı karıştırarak ekleyin. Devamlı karıştırın kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  6. Nefis besleyici çorbanız hazır..
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...