Malzemeler;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kalçalı tavuk budu
- 1 adet kücük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 8-9 su bardağı tavuk suyu ve sıcak su karışımı
- 1 küçük çay bardağına yakın tel şehriye
- Tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için malzemeler;
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Çorbanın Yapılışı;
- Bir tencereye tavuk göğsü, tavuk budu ve dört parçaya bölünmüş kuru soğanı koyup üzerine su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen tavuk etlerini alın soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin. Soğanı da çıkarıp alın.
- Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağını eritip 1 yemek kaşığı un ilave edin, unun kokusu çıkıp hafif renk alıncaya kadar kavurun. Tavukları haşladığımız suyu yavaş, yavaş ilave edip kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini, tel şehriyeyi ve karabiberi ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
- Çırpılmış yarım limon suyu ile 1 adet yumurtayı çorbanın içine devamlı karıştırarak ekleyin. Devamlı karıştırın kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
- Nefis besleyici çorbanız hazır..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder