Malzemeler;
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- İstenirse kapya biber
- Sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeterince sıcak su
- Tuz
Yemeğin Yapılılışı;
- Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp güzelce yıkayın.
- Patatesler soyulur küp,küp doğranır. Havuçlar kazınır yıkanır halka halka doğranır.
- Yemeklik doğranmış soğan, havuç ile birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Sarımsak ilave edilir çok kısa kavrulmaya devam edilir.
- Kırmızı toz biber ileve edilir kısa süre kavrulmaya devam edilir. Salçalar ilave edilir salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
- Karnabahar ve patatesler ilave edilir, 2-3 dakika kavrulur. Tuz ve üzerini geçinceye kadar sıcak su ilave edilir kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder