05 Kasım 2023

ZEYTİNYAĞLI VEGAN KARNABAHAR YEMEĞİ

 


Malzemeler;
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • İstenirse kapya biber
  • Sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  •  1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz
Yemeğin Yapılılışı;
  1. Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp güzelce yıkayın.
  2. Patatesler soyulur küp,küp doğranır. Havuçlar kazınır yıkanır halka halka doğranır.
  3. Yemeklik doğranmış soğan, havuç ile birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Sarımsak ilave edilir çok kısa kavrulmaya devam edilir. 
  4. Kırmızı toz biber ileve edilir kısa süre kavrulmaya devam edilir. Salçalar ilave edilir salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  5. Karnabahar ve patatesler ilave edilir, 2-3 dakika kavrulur. Tuz ve üzerini geçinceye kadar  sıcak su ilave edilir kısık ateşte  sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...