3 yumurta ( 1 tanesi köfte harcına, 2 tanesi köfteyi kızartmak için kullanılacak)
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı kızartmak için ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Galeta unu
Yapılışı:
Pirinç yıkanır bir su bardağı sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı, tavaya hafif yapışacak kadar iyice kavrulur. (Unutmayın köftenizin güzel olmasının püf noktası budur). Çiğ kıymaya katılır.
Haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğurulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, oval ve yassı köfteler yapılır. (Köftelere şekil verilmesinde zorlanılıyorsa, buzdolabında beklettikten sonra şekil verebilirsiniz.)
Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Patates kızartması ve pilav eşliğinde servis yapılır.
cok pratık ve mukemmel tadı var ,mısafırlerınız ıcın cok uygun
YanıtlaSilfavori yemeğim sanırım. eskiden değildi, bu tariften sonra öyle oldu. emeğinize sağlık.
YanıtlaSil