28 Temmuz 2010

Kadınbudu Köfte


Malzemeler:
  • Yarım kg dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 3 yumurta ( 1 tanesi köfte harcına, 2 tanesi köfteyi kızartmak için kullanılacak)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı kızartmak için ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber
  • Galeta unu
Yapılışı:
  1. Pirinç yıkanır bir su bardağı sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
  2. Rendelenmiş soğan ve kıymanın yarısı,  tavaya hafif yapışacak kadar iyice kavrulur. (Unutmayın köftenizin güzel olmasının püf noktası budur). Çiğ kıymaya katılır.
  3. Haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğurulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, oval ve yassı köfteler yapılır. (Köftelere şekil verilmesinde zorlanılıyorsa, buzdolabında beklettikten sonra şekil verebilirsiniz.)
  4. Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Patates kızartması ve  pilav eşliğinde servis yapılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. cok pratık ve mukemmel tadı var ,mısafırlerınız ıcın cok uygun

    YanıtlaSil
  2. favori yemeğim sanırım. eskiden değildi, bu tariften sonra öyle oldu. emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...