MALZEMELER:
- 4 yumurta,
- 2 su bardağı un,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 2 su bardağı ince havuç rendesi
- 1 su bardağı ceviz,
- 1 paket vanilya,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI:
- Yumurta ile şeker 10-15 dakika çırpılır. İnce rendelenmiş havuç, ceviz, vanilya, tarçın birer birer, karıştıra karıştıra ilave edilir.
- Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir iyice karıştırılır, yağlanmış ve hafif unlanmış ortası düz kelepçeli kek kalıbına boşaltılır 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
- Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
- Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan 2 parçaya kesilir, arasına ve üzerine krema sürülür. Üzeri kakao ve tarçın ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder