27 Temmuz 2010

KREMALI HAVUÇLU PASTA TARİFİ


MALZEMELER:
  • 4 yumurta,
  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı ince havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket kabartma tozu,
Kreması:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
Ayrıca; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
  1. Yumurta ile şeker 10-15 dakika çırpılır. İnce rendelenmiş havuç, ceviz, vanilya, tarçın birer birer, karıştıra karıştıra ilave edilir.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir iyice karıştırılır, yağlanmış ve hafif unlanmış ortası düz kelepçeli kek kalıbına boşaltılır 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
  3. Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
  4. Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
  5. Pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan 2 parçaya kesilir, arasına ve üzerine krema sürülür. Üzeri kakao ve tarçın ile süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...