MALZEMELER
- 2 adet patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kıyma
- 1 domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur ince ince kıyılır. ( soyulan kabukların içlerini bıçak ile sıyırıp patlıcanlara ilave edebilirsiniz).
- Tereyağı tavaya alınır eritilir, kıyma ve ince ince doğranmış soğan, biber, domates eklenir kavrulur. Salça ilave edilir biraz daha kavrulur. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır.
- Sarımsak tuz ile havanelinde ezilir süzme yoğurda konulur karıştırılır. Kıyılmış patlıcanlar eklenir karıştırılır servis tabağına alınır düzeltilir. Üzerine hazırladığımız harç yayılır.
- Yarım yemek kaşığı tereyağında salça kavrulur harcın üzerine dökülür maydanoz yaprakları ile süslenir.
bu var ya super bısey
YanıtlaSil