30 Haziran 2010

ALİ NAZİK TARİFİ


MALZEMELER
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
        Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 1 domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5-6 dal maydanoz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
  1. Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur ince ince kıyılır. ( soyulan kabukların içlerini bıçak ile sıyırıp patlıcanlara ilave edebilirsiniz).
  2. Tereyağı tavaya alınır eritilir, kıyma ve  ince ince doğranmış soğan, biber,  domates eklenir kavrulur. Salça ilave edilir biraz daha kavrulur. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır.
  3. Sarımsak tuz ile havanelinde ezilir süzme yoğurda konulur karıştırılır. Kıyılmış patlıcanlar eklenir karıştırılır servis tabağına alınır düzeltilir. Üzerine hazırladığımız harç yayılır.
  4. Yarım yemek kaşığı tereyağında salça kavrulur harcın üzerine dökülür maydanoz yaprakları ile süslenir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...