MALZEMELER:
- Yarım kg salamura asma yaprağı
- 5-6 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın, şeker
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 limon suyu
- Yarım demet maydanoz, dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Soğanlar çok ince doğranır, fıstık ile beraber fıstıklar pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp 1-2 dakika daha kavurulur. İki bardak sıcak su ilave edilir orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak demlendirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, karabiber, tarçın, temizlenmiş üzüm, şeker, tuz, limon suyu konup karıştırılır.
- Salamura asma yaprağı ılık suyla 4-5 kez suyu değiştirerek yıkanır. Yapraklar hafif sıkarak sudan çıkarılır. Her bir yaprağın ortasına bir tatlı kaşığı iç koyulur sigara böreği gibi sarılır.
- Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serilir ( böylece dibi tutmaz ) üzerlerine sarmalar dizilir, en sonunda üzerlerine bir sıra yaprak dizilir. Yaprakların üzerine kapak kapatılır. 2 su bardağı sıcak su konulur orta ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder