02 Temmuz 2010

KREP TARİFİ


Malzemeler:
  • 1 yumurta,
  • 2,5 su bardağı süt,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ,
Yapılışı:
  1. Krep malzemelerini derin bir kaba koyalım ve bilandır ile  iyice çırpalım. Pütürlü olmaması lazım.
  2. Ocağımızın büyük kısmını açalım , teflon tavayı kızdıralım az miktarda yağ koyalım, yağı tavaya yayalım bir kepçe hamuru tavaya dökelim. Dairesel hareketle tavayı hafif sallayarak hamurumuzun yuvarlak yayılmasını sağlayalım.
  3. Tava sallandığında krepimiz tavadan ayrılıyorsa krep ters çevirilir ( krepin kenarını spatula ile kaldırarak tavadan ayırabilirsiniz) diğer yüzü de pişirilir. 2-3 krepten sonra gerektiğinde yağ koyalım. Tüm hamur bitene kadar bu işlemler tekrarlanır. ( 10 adet krep çıkıyor benim tava  ile)
  4. Kreplerin içine arzuya göre iç koyup dürüm yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...