Malzemeler:
- 1 yumurta,
- 2,5 su bardağı süt,
- 2 su bardağı un,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Tavayı yağlamak için sıvı yağ,
- Krep malzemelerini derin bir kaba koyalım ve bilandır ile iyice çırpalım. Pütürlü olmaması lazım.
- Ocağımızın büyük kısmını açalım , teflon tavayı kızdıralım az miktarda yağ koyalım, yağı tavaya yayalım bir kepçe hamuru tavaya dökelim. Dairesel hareketle tavayı hafif sallayarak hamurumuzun yuvarlak yayılmasını sağlayalım.
- Tava sallandığında krepimiz tavadan ayrılıyorsa krep ters çevirilir ( krepin kenarını spatula ile kaldırarak tavadan ayırabilirsiniz) diğer yüzü de pişirilir. 2-3 krepten sonra gerektiğinde yağ koyalım. Tüm hamur bitene kadar bu işlemler tekrarlanır. ( 10 adet krep çıkıyor benim tava ile)
- Kreplerin içine arzuya göre iç koyup dürüm yapabilirsiniz.
tşk ederim :)
YanıtlaSil