25 Haziran 2010

ÇUBUK MAKARNA TARİFİ ( domates-salça soslu)


MALZEMELER :
  • Yarım paket çubuk makarna
  • 2 domates rendesi
  • Yarım kaşık biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı fesleğen ( koymayabilirsiniz )
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • Tuz
YAPILIŞI :
  1. Makarna yaklaşık 15 dakika tuzlu suda haşlanır. soğuk sudan geçirilir ve süzülür.
  2. Makarnamızın sosu için : Küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur , ince doğranmış sarımsak , rendelenmiş domates ilave edilir domateslerin suyu azalıncaya kadar kadar kavrulur. Salça , fesleğen ve tuz eklenir bir iki kez çevrilir ocaktan alınır .
  3. Sudan geçirdiğimiz makarnalar tekrar aynı tencereye alınır iki yemek kaşığı zeytinyağı ile ısıtılacak kadar ocakda tutulur .
  4. Tabaklara alındıktan sonra üzerine sosumuzdan yeterince konulur kıyılmış dereotu ve maydanoz ile süslenir .
Afiyet Olsun ...

NOT: Makarnayı su şekildede yapabiliriz : Aynı sosu makarnayı haşladığımız tencerede hazırladıktan sonra,  sudan geçirip süzdürdüğümüz makarnalar ilave edilir karıştırılır , makarnamız ısındıktan sonra ocaktan alınır.





1 yorum:

  1. ÇoK GüZeL Ve pRaTiK TeŞeKüRlErr...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...