MALZEMELER :
- Yarım paket çubuk makarna
- 2 domates rendesi
- Yarım kaşık biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı fesleğen ( koymayabilirsiniz )
- Yarım demet dereotu ve maydanoz
- Tuz
- Makarna yaklaşık 15 dakika tuzlu suda haşlanır. soğuk sudan geçirilir ve süzülür.
- Makarnamızın sosu için : Küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur , ince doğranmış sarımsak , rendelenmiş domates ilave edilir domateslerin suyu azalıncaya kadar kadar kavrulur. Salça , fesleğen ve tuz eklenir bir iki kez çevrilir ocaktan alınır .
- Sudan geçirdiğimiz makarnalar tekrar aynı tencereye alınır iki yemek kaşığı zeytinyağı ile ısıtılacak kadar ocakda tutulur .
- Tabaklara alındıktan sonra üzerine sosumuzdan yeterince konulur kıyılmış dereotu ve maydanoz ile süslenir .
NOT: Makarnayı su şekildede yapabiliriz : Aynı sosu makarnayı haşladığımız tencerede hazırladıktan sonra, sudan geçirip süzdürdüğümüz makarnalar ilave edilir karıştırılır , makarnamız ısındıktan sonra ocaktan alınır.
ÇoK GüZeL Ve pRaTiK TeŞeKüRlErr...
YanıtlaSil