08 Temmuz 2010

PATATESLİ DİLİM BÖREK


Patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğu, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyularak yenmesini vurguluyor.

Patatesin salata veya soğanla yenilmesinin gerekli olduğunu , patates, yağda kızartılmış olarak yenmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıda olduğunu bildiriyorlar. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini , ancak potasyumun zayi olmaması için, patateslerin külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini söylüyorlar..
Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3'ünü temin ediyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor. Kansere karşı koruyor ve yorgunluğa karşı birebir.

MALZEMELER:
  • 3 adet ince yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yumurtanın tamamı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Patatesler haşlanır rendelenir. yağ, yumurta ve süt ilave edilir iyice karıştırılır. Kaşar peyniri, karabiber, pul biber ve tuz ilave  edilir güzelce karıştırılır.
  2. Bir bütün yufka tezgaha serilir. Üzerine hazırladığımız harcın bir kısmı yufkanın her yerine eşit olarak yayılır. ( yufkaya tamamen yayılmıyor, yayabildiğiniz kadar yayın)
  3. Üzerine ikinci yufka serilir aynı işler yapılır, son yufkayı da serip harcımızı yaydıktan sonra yufkaların üçü birden kenarından itibaren rulo şeklinde sarılır, rulo 2 veya 3 parçaya bölünür uygun tepsiye alınıp buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Ben bir gece beklettim.
  4. Bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir sıvı yağda kızartılır.
  5. Fırında kızartmak için: fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir  üzerine kaşar rendesi ve pul biber serpilir 180 derece fırında kızartılır.
Afiyet olsun... NOT: Börek dilimlenerek kesildikten sonra bir kutuya dizilir aralarına streç film veya yağlı kağıt serilir yapışmaması için, buzlukta saklanır, gerektiğinde çıkarılır buzu çözülmeden kızartılır.

3 yorum:

  1. evde denedik çok lezzetli oldu.. Herkese tavsiye ederim; kahvaltıya, öğlen atıştırmasına çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
  2. I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
    nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish
    be delivering the following. unwell unquestionably come
    further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.
    My web page ... horse race betting

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler. Malzemeye biraz dereotu ve
    maydanoz da çok yakışıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...