28 Temmuz 2010

EV USULÜ İSKENDER KEBABI ( 4 KİŞİLİK)


Evde yapılan,  gerçek iskender kebabını aratmayan bir tarif. Son derece kolay ve lezzetli.

MALZEMELER:
  • 350 gr hazır yaprak döner
  • 4 küçük pide veya  7-8 adet kızarmış ekmek dilimi
  • 2 -3 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, pul biber, kırmızı  toz biber
  • 1 kibrit kutusu kadar tereyağı ( tereyağı sıvı yağ karışımı)
  • Sıcak su (sosun kıvamına göre)
YAPILIŞI:
  1. Pideler ısıtılır kare kare kesilir tabaklara yerleştirilir.  (Ekmek ile yapılacak ise, ekmekler dilimlenir kızartılır, kare kare kesilir.)
  2. Yaprak dönerler teflon tavada hafif kızarana kadar kavrulur.
  3. Salça, sıcak su, biraz tereyağı, pul biber ve tuz  küçük bir tavada koyu akışkan kıvamda 3-4 dk pişirilir.
  4. Pidelerin üzerine biraz sos gezdirilir, çatal ile çırpılmış yoğurt ve sonra üzerine dönerler konur. Tekrar sos gezdirilir ve son olarak yağ da kızdırılmış kırmızı toz biber dökülür.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. çok piratik lezzetli,bir yemek biz ailece çok begendik tebrikler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...